Start van een kunstblog

Verder van het nu | start van een kunstblog

Alles heeft een begin en vaak is er niets zo ongemakkelijk als een eerste keer. Er zijn zoveel richtingen te kiezen bij de start. Het leven bestaat immers niet uit één hardlooprace met start en finish, maar uit meerdere wedstrijden met andere doelen. Terwijl je rent vraag je jezelf zoveel af dat je vergeet om te kijken in welke richting je gaat. Het lijkt wel alsof de weg ernaartoe ondergeschikt is aan het doel. In beweging blijven is de enige manier om ergens te komen, maarja beweging kan zoveel inhouden. Moet alles snel, en dus rennend, gebeuren?

Al een tijd loop ik met de gedachte rond om te openlijk te schrijven. Nee geen blog over taarten maken, huisjes inrichten en stylingsblogs waarin je verteld wordt welke stijl kleding je moet dragen om echt uniek te zijn. Voor mij zijn deze blogs echt een I-love-to-read-them categorie en pinterest verzameld de plaatjes sneller dan ik de blogs er over kan lezen.

Mijn eigen droomblog heeft een onderwerp die niet eenduidig is en moeite vergt, Kunst; Een persoonlijke toektocht naar de verbinding van Kunst uit de geschiedenis, hedendaagse Kunst en mijn werk. Wat is mijn plek in de Kunst? Wat is er voor de kunstenaar veranderd ten opzichte van vroeger, hoe commercieel mag/moet je zijn als kunstenaar en wanneer ben je uniek? Wat moet ik doen om bekend te worden? Wil ik bekend worden? En waarom weten creatieve-producten-winkels nooit wat ze verkopen en hoe het werkt? Maar ook voor mijn lezers: wat is de connectie van Kunst op het leven of moment van de toeschouwer die niet een in Kunst werkt of zelfs interesse heeft?

Schrijven is voor mij een struggle, dyslexie maakt het niet gemakkelijk en ik heb me laten vertellen dat tijd tegenwoordig kostbaarder is dan geld. Toch ga ik het, ondanks mijn eigen onzekerheid doen; bloggen, ploggen, vloggen en .. ehm (bestaat er nog niet een blog-term voor?) how to’s maken. Niet wil ik alleen kennis delen over Kunst, beeld maken, materialen en inside-information over kunstenaarschap, ik wil ook leren. Leren kijken, lezen, veranderen, verbeteren en inzicht krijgen. Geen vage verhalen die niet te volgen zijn, maar realistisch kijken naar de invloed van Kunst en zeker ook filosofie. Die misschien zelfs een inzicht kan geven over leren keuzes te maken en te leren.

Antwoorden leven vragen op en het lijkt nu al dat veel van mijn blogs geen op zich zelf staande verhalen zullen worden.

 

 

Start the conversation