Heksenjacht in Peelland - Museum Helmond

Heksenjacht in Peelland - Museum Helmond

Heksenjacht in Peelland

- voor Museum Helmond - locatie Kasteel Helmond - 2019
Eén van mijn meest favoriete klussen was het visualiseren en uitwerken van deze tentoonstelling voor Museum Helmond.
Terug naar blog

Bijzondere start

Direct na mijn afstuderen nam Johan Otten contact met mij op voor illustreren van een groep 'heksen' uit Peelland voor zijn boek. Deze dames hadden tot op heden geen gezicht en Johan vroeg mij (aan de hand van omschrijvingen) ze te vangen. Een bijzondere opdracht die vele jaren later uit zou groeien tot een volledige tentoonstelling!

Ondertussen was het boek van Johan een succes in de regio van deze opgejaagde vrouwen. Hun verhalen hebben immers een enorme impact gehad op de dorpen en de vele families. En Museum Helmond vond het belangrijk dat dit verhaal verteld zou worden. Johan vertelde hen over de door mij gemaakte illustratie en van het een viel ik in het andere. In het originele plan zou ik alleen een tekening maken en deze afdrukken voor op de wand. Uiteindelijk resulteerde dit in het vormgeven en uitvoeren van het volledige plan. Vanzelfsprekend met professionele hulp vanuit het museum.

Interactief

Ik heb deze periode als leerzaam, stoer en uniek ervaren. Het was prachtig om zowel de teksten visueel vorm te geven (zoals de hangende 'perkamenten' informatieplaten).

k heb deze periode als leerzaam, stoer en uniek ervaren. Het was prachtig om zowel de teksten visueel vorm te geven (zoals de hangende 'perkamenten' informatieplaten). Het was mijn doel om een stilstaande theaterervaring te maken, waarin de bezoeker echt meegenomen wordt door kleur, beeld, tekst, geluid en geur.

Neem contact op met Maxime