Decor | Terra | Koekeloere

koekeloere10

Wat een geweldige voorstelling om mee af te trappen?! Op mijn dream-list stond al een lange tijd het schilderen van de decorstukken van een voorstelling. Zulke lijsten maak je met het idee een positieve druk te zetten op het behalen van uitdagingen die nu nog niet in handbereik liggen. Doorzettingsvermogen wordt getriggerd en het zorgt er voor dat het je werk niet beperkt maar juist ruimte over laat om te groeien in meerdere richtingen.

Na een nogal verassend berichtje van een oud-klasgenoot van de HAVO, kwam ik in contact met Michiel van Theater Terra. Er was dringend een schilder nodig voor de volledige decorset van de voorstelling van Koekeloere. (!) Enthousiasme en lef waren de eerste twee emoties die naar boven kwamen en met een vrolijk: ‘Lijkt me super, dat moet ik kunnen.’ antwoordde ik op de vraag van Michiel of ik geschikt was voor deze klus. Om de ongemakkelijkheid direct weg te halen /we weten immers niet of ze het langer dan een uur met me volhouden en of ik het wel kan! Decorschilderen is immers een vak/ stelde ik voor om zo snel als mogelijk was langs te komen en me voor te stellen.

Dat in de theaterwereld tijd een schaarste is, was redelijk bekend. Dat ik echter de volgende ochtend in mijn vel rode karretje naar Weesp (onder Amsterdam) reed was voor mij een verrassing. Voor Theater Terra was het een verrassing dat na een super kennismaking ik melde dat ik mijn auto vol had liggen met werkspul. Het voorstel vanuit mijn kant: ik schilder 1 uur, als het jullie bevalt tekenen we de offerte. Zo niet, dan schilder ik het kosteloos wit en zijn we allebei, naast het uurtje, niets verloren. Dat ze vertrouwen in me hadden was wel te merken in de handtekening op de offerte die binnen 15 minuten getekend was!

Een week hard werken met geweldige, vrolijke, open en energieke theatermakers volgde! Wat een super groep en het voelt nog elke keer als een familie.

Leuk om te weten? Een geweldig nummer van Plumeau (Wesley de Ridder) is niet te horen geweest in de show, wel op de cd! Dit was één van de dingen die me opvielen bij de premiere. Tja, wat wil je als je alle teksten en liedjes de hele dag hoort, haha! Ook leerde ze me tijdens de lunches die we hadden dat er geen ruimte in je leven hoeft te zijn voor sobere en saaie boterhammen! Jaja, minstens 3 soorten beleg is een mooi gemiddelde om vanuit te gaan. En niets is te gek. Ik leer nog steeds nieuwe combinaties! Annika zingt in een coverband en Dick Feld knipt zijn haar net voor de premiere van elke voorstelling. Dan is het vaarwel mooi staartje en hoppa een kort koppie. Achter het spaghetti-gordijn (ja zo heet dat ) zijn verschillende geschilderde dieren te zien, super om te maken!

foto’s: Joey Buddenberg 

koekeloere9

koekeloere8

Koekeloere - Theater Terrra

Koekeloere - Theater Terrra

Koekeloere - Theater Terrra

koekeloere4

Koekeloere - Theater Terrra

Koekeloere - Theater Terrra

Koekeloere - Theater Terrra

 

Start the conversation