Explosion in the sky | 3-luik in opdracht

animatie-gif-3-luik

Toen Petra en Rik mij vroegen om een dienst, zei mijn gevoel me dat het met schilderen te maken had. Maar verder dan dat gevoel kon ik het niet duiden. Op een zondag, iets voor de zomervakantie, werd me tijdens de koffie gevraagd om een 3-luik te schilderen. Een schilderij in teken van het gezin van Petra en Rik. Aan de hand van 3 gekozen songteksten kwam ik al snel op de lucht (een gemeenschappelijke beeldspraak in alle drie de teksten) en de reflectie ervan in water. Wat nemen we mee, hoe beïnvloed het een het ander en wat is de uiteindelijke reflectie van de gebeurtenissen in het leven?

Petra vroeg mij veel foto’s te maken van de schilderijen in proces. Zodat men kon zien hoe het groeit en veranderd. Ondanks een zware emotie die ten grond lag van de opdracht, heeft de vrije vriendschap die tussen mij en Petra is ontstaan gezorgd voor een lichtvoetigheid in het maken van deze 3-luik.

De songteksten zijn door Petra op de doeken geschreven en daarna geïntegreerd in de luchten. Elk schilderij is uniek en totaal anders dan de anderen. Toch horen ze bij elkaar, vullen ze elkaar aan.

Unlimited-rik en petra 3-luik

Unlimited-rik en petra 3-luik

9

Unlimited-rik en petra 3-luik

Petra en Rik, bedankt voor deze persoonlijke opdracht en de kracht die vanuit jullie spreekt. Meer foto’s van oa details komt snel!

 

Start the conversation