Project# phases of undoing

#5 phases of undoing
Februari tot maart 2016 exposeerde ik met mijn serie grote houtskooltekeningen in kunsthuis Kek. Tijdens deze 5 weekenden liet ik mijn persoonlijke en emotionele groei zien van het afgelopen jaar. Van frustraties en woede, isolement en vernieuwing kom ik uiteindelijk bij opleving. Elk van deze fases waren vertaald in een grote houtskooltekening van 1,5×2,5meter met onderaan elke tekening een gedicht dit ging over de getekende fase.
Op deze pagina vindt u meer informatie over deze serie tekeningen en de expositie die er voor gemaakt was.

Deze tekeningen zijn los te koop voor €950 per stuk. Heeft u interesse in meer informatie en de mogelijkheden? Neem dan vooral contact op met mij.

ISOLATED
150x250cm, papier | €950

Langzaam opgaan in de omgeving. Niet uit spiri-tualiteit maar uit het ver-mijden van menslijke omgang. De oorverdovende stilte van het geïsoleerd raken.
fase 1#

ENCLOSED
150x250cm, papier | €950

Reactief en moe tegelijk trek ik mij terug. In het hol van mijn afkeer die tevens mijn angsten huisvest. Verward als een verwild dier wacht ik op koestering.
fase 2#

CLOUDS
150x250cm, papier | €950

Het ontwaken na een lange bittere slaap, vol voorop-gezette angsten stap ik met een zwaar hoofd de lichte wereld in. Langzaam en bedacht, bang om door mijn ongetrainde benen te vallen.
fase 3#

URGE
150x250cm, papier | €950

Met woeste halen was ik het zwart van mijn lijf, uit mijn hoofd. Verhelderend hoeveel tijd het me waard is om te helen. Mijn lijf loopt achter op mijn inzichten, geduld is verfrissend voor de geest.
fase 4#

OVERGROWN
150x250cm, papier | verkocht

De schoonheid van het loslaten, weg laten spoelen van wat troebel was. Vergeven is de heelmeester van de wijze. Koestering in de puurste vorm en het vliegen van de tijd is haar kenmerk.
fase 4#

PR-informatie

Expositie #5 Phases of undoing
door Maxime van Amersfoort
In kunsthuis Kek, Beekpark 5 Epe.
18 februari t/m 19 maart 2016. Do/vr/za en 2e zo vd maand 14.00-16.00uur
Gastkunstenaars: Monique Koning, Jana Vis, Lammy Alons, Marijke Abels

Aangrijpend en kwetsbaar toont Maxime haar zoektocht naar emotionele groei. De imposante houtskooltekeningen van 1,5×2,5 meter scheppen voor even een kijk in haar leerproces. Via deze persoonlijke expositie hoopt Maxime de barrière te doorbreken die heerst rondom het herstel van een depressie.
Deze steeds veranderende expositie toont de 5 lagen van het loslaten met elk weekend een ander thema die overgaat in de volgende. Van isolement, onrust, acceptatie tot vernieuwing en opleving. Maar daar houdt deze steeds veranderende expositie niet op. Door kunstenaars uit te nodigen die verassend en contrasterend werk maken bij dezelfde emotionele fase van dat specifieke weekend, versterken en diepen ze gezamenlijk de desbetreffende emotie uit. 3D kunst, tekeningen, schilderijen, tekst; het wordt allemaal afgewisseld. Dit zorgt voor een spannende expositie die vernieuwend en inspirerend is.
Door tonen van herkenbare emoties en het spreken hierover, beleven hopelijk de geïnteresseerden samen verbondenheid.

Meer informatie op www.maxime-art en www.kunsthuiskek.nl
Maxime van Amersfoort werk was o.a. te zien in kunsthuis Secretarie in Meppel, Reünie van Vaassen, Kunsthuis Kek, KOM Vaassen en Epe, Dräger Zoetermeer, ASSA ABLOY en Theater Terra.

Start the conversation